• Mentorit 3: Tiedonkerääjät

 • Rakastuin mereen – en rakastajaan sen rannoilla.

  Ihmiskunta elää digiajan jälkeistä aikaa Latvustossa, stratosfäärin ja mesosfäärin välissä, valaisevien yöpilvien korkeudessa. Riehuvaa Pintaa puhdistetaan kaukana, poissa silmistä.

  Samaan aikaan Valtuuston jäsenet valehtelevat latvuskansalle, ettei Pinnalla pysty asumaan. Ja valheet uskotaan, koska kuka nyt raskasta digiaikaa haluaisi muistella.

  Heart Lively on tiedonkerääjä toisessa polvessa. Heart ja hänen heimonsa kiertävät Eteläkärjen ja Pohjoisen Suomen väliä keräten vaihtokauppaan kelpaavaa tietoa samalla kun etsivät kadonnutta heimolaistaan.

  Pinnalla valmistaudutaan lähestyvään operaatio Heinäsirkkaan, mutta Heartin ajatukset pyörivät kadonneessa Paisley-siskossa. Onko Paisley kaapattu? Miksi Heartin heimo ei löydä tietoja tytöstä? Ovathan he sentään tiedonkerääjiä.

  Tiedonkerääjät on Mentorit-sarjan kolmas osa.

  Kansikuva: Ninni Swan
  Julkaisuvuosi: 2023


  ISBN 978-952-94-7313-7 (PDF), ISBN 978-952-94-7314-4 (EPUB), ISBN 978-952-94-7315-1 (mp3)

  Ote kirjasta
  ”Vedin raikasta meri-ilmaa keuhkoihini. Tämän hetken halusin muistaa ikuisesti. Tämän yön halusin tallentaa sieluni päiväkirjaan. Viilenevän rantahiekan tuntu varpaissa. Leuto tuuli poskipäissä, ei henkäystäkään vihamielisyyttä mukana. Väsynyt mutta sitäkin onnellisempi juhlaväki toistensa kauloilla. Ei Valtuuston pelkoa tai viiveen loppumisen jännitystä takaraivossa. Ei jatkuvaa ympäristön ja kehojen skannausta toksimittareilla. Kerrankin sai päästää irti. Olla hetken vapaa kaikesta painolastista, jota kannoimme päivästä toiseen selkä vääränä kylästä kylään mukanamme. Tänä yönä kenenkään ei tarvinnut esittää mitään, ei tarvinnut salata mitään. Olimme mitä olimme, tiedonkerääjät ja kyläläiset saman rantanuotion ympärillä. Minusta tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme aina, kuin olisimme kuuluneet samaan perheeseen.”