• Mentorit 2: Pintalaiset

 • Kunpa löytyisi edes yksi sävel, jonka kuulisimme samalla tavalla.

  IHMISKUNTA elää digiajan jälkeistä aikaa Latvustossa, stratosfäärin ja mesosfäärin välissä, valaisevien yöpilvien korkeudessa. Riehuvaa Pintaa puhdistetaan kaukana. Raskas digiaika halutaan unohtaa.

  Ylhäällä Latvustossa Valtuuston jäsenet valehtelevat latvuskansalle, ettei Pinnalla pysty asumaan. Totuus on kuitenkin toinen. Eri puolilla Pintaa elää heimoja, jotka ovat saaneet Valtuustosta tarpeekseen. Taistelu Latvuston järjestelmää vastaan on alkanut.

  Maple on yksi pintalaisista. Kun kylmä ja etäinen Moon-sisko, elämänsä Latvuston ylimpiä palvellut mentori, laskeutuu Maplen kotikylään Haveniin, on yhteisen sävelen löytäminen odotettua hankalampi operaatio. Oppivatko siskokset elämään yhdessä? Vai ovatko he yksinkertaisesti liian erilaisia tullakseen toimeen?

  Pintalaiset on Mentorit-sarjan toinen osa.

  Kansikuva: Ninni Swan
  Julkaisuvuosi: 2023


  ISBN 978-952-94-7310-6 (PDF), ISBN 978-952-94-7311-3 (EPUB), ISBN 978-952-94-7312-0 (mp3)

  Ote kirjasta

  “Kuten hyvin tiedät, olemme Limen ja Bean kanssa tutkineet Valtuuston touhuja jo vuosia. Mutta vasta nyt kun Moon alkoi auttaa meitä, olemme onnistuneet keräämään tärkeitä todisteita asiasta.”

  Sydämeni jätti lyönnin välistä.

  Pisko nojautui tavarahissin seinään, pyyhki kovaa metallia takaraivollaan. Hän nosti leukaansa ylöspäin ja heitti pohdiskelevan katseen tavarahissin kupruiseen kattoon. ”Tapasin kerran naisen, joka oli työskennellyt erään korkea-arvoisen ylimmän sihteerinä. Hän oli hoitanut ylimmän juoksevia asioita, joita mentorit eivät ehtineet hoitaa. Tuo nainen oli jo pitkään ollut sitä mieltä, että alivaltuustoihin pitäisi saada kansanedus- tajia mukaan, siis ihan oikeita kansanedustajia, jotka ajaisivat tavallisten latvustolaisten asioita. Joten valistuneena, fiksuna ihmisenä hän oli tietenkin mennyt julkisesti ehdottamaan ideaa valtuustopäivillä.”

  ”Mitä sitten tapahtui?”

  ”Mitä luulet?” Pisko laski leukansa alas, käänsi katseensa hitaasti suuntaani. ”Hänet hiljennettiin. Tietenkin. Hänet ohjattiin uusiin työtehtäviin eli toisin sanoen erotettiin perheestään ja lähetettiin kapselinvarteen hyvittämään. Loppuelämäkseen. Universumin kiitos Bea löysi hänet kontaktiensa avulla, kuljetti turvaan Pinnalle. Nainen asuu nyt Suomen Lapissa.”